2020 is bijna afgelopen

Het is november. Het is bijna aan het eind van 2020. 2020 is bijna afgelopen. Vorige jaar hetzelfde maand in november verscheen mijn boek over toerisme na een paar maanden onder de redactie was. De pandemie is nog niet klaar en we werken nog thuis. Ik kijk even naar mijn blog in januari 2020. Ik schreef: ‘het jaar 2020. Het getal is uniek want er zijn vier cijfers die dezelfde zijn. Twee nul, twee nul.’

Dit jaar is wel uniek. Een paar conferentie, seminar gastdocentschap waren gecanceld vanwege de virus. Maar toch een paar artikelen worden dit jaar gedaan. Alle artikel zijn vanuit huis geschreven. Gelukkig zijn ook alle projecten dit jaar bijna klaar. Ik wacht op het resultaat aan het eind van dit jaar of volgend jaar.

Het is wel interessant om te weten dat de ritme van het werk verandert. Vroeg opstaand, vroeg naar bed. Het is niet alleen maar over gezondheid. Qua emotioneel moet je ook altijd stabiel zijn. Omdat we op afstand zijn, begrijpen we soms onze gesprekspartners niet. Het komt vaak misverstand voor.

Soms denk ik dat tot wanneer deze situatie zal beeindigen. De regering is van plan dat volgend jaar de nieuwe semester niet meer online is. We weten niet precies of volgend jaar al veilig voor offline is want gezondheid is meer belangrijk. Voor sommige mensen is de economie meer belangrijk. Dat is echt dilematisch. Gezondheid of economie?

Ik zit nu te denken om een paar scenario’s voor volgend jaar te maken of liever gezegd het plan te maken. Dat doe ik altijd als aan het eind van het jaar. Maar dit jaar is het wel meer ingewikkeld. Volgend jaar is 2021. Twee nul, twee een. Een is anders dan nul. Het getal ‘1’ betekent het begint. Zal het alles veranderen? Zal het als het nieuwe begin? Of nog blijft het hetzelfde?

Foto: Bansky ‘Ballon girl’ London

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *